Historisk arkiv

Landskonferansen for tillitsvalgte i forsvaret 1996 - Avkastningen av Minnefondet etter Vassdalen-ulykken tildelt Den norske Turistforening.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Forsvarsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Forsvarsdepartementet

LANDSKONFERANSEN FOR TILLITSVALGTE I FORSVARET 1996

Pressemelding nr 3/96 av 04.06.1996

Avkastningen av Minnefondet etter Vassdalen-ulykken tildelt Den norske Turistforening.

Landskonferansen for tillitsvalgte i Forsvaret vedtok i dag å tildele 51 000 kroner til Den norske Turistforening. Beløpet er avkastningen av Minnefondet etter Vassdalen-ulykken for perioden august 1994 til og med mai 1996. Beløpet er øremerket sikkerhetsarbeid i fjellet. Minnefondet er i dag på ca 850 000 kroner.

  • Tidligere har avkastningen gått til dem som direkte var involvert i ulykken for ti år siden. Nå måtte vi se oss om etter aktuelle organisasjoner som arbeider med forebyggende arbeid mot skredulykker. Den norske Turistforening driver et veldig bra forebyggende arbeid, blant annet om hvordan man skal oppføre seg i fjellet. Derfor tror vi det er veldig godt anvendte penger, uttaler Børge Lunde, sentralt tillitsvalgt fra Sjøforsvaret.
  • Vi er stolte og beæret over tildelingen av avkastningen fra Minnefondet etter Vassdalen-ulykken, uttalte generalsekretær i Den norske Turistforening Sverre Larsen da han mottok tildelingen i Horten i dag.

Lagt inn 5 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen