Historisk arkiv

Frida Nokken blir ny toll- og avgiftsdirektør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Finans- og tolldepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Finansdepartementet


25. august 1995

Frida Nokken blir ny toll- og avgiftsdirektør

Regjeringen har i statsråd i dag åremålsbeskikket Frida Nokken (46) som toll- og avgiftsdirektør for en periode på 6 år etter Jan Solberg. Nokken er i dag personaldirektør i Postverket.

Frida Nokken er cand. polit fra 1976 og har deretter vært gjennom ulike opplærings- og ledelsesprogrammer. Fra 1975 til 1986 har hun vært saksbehandler og prosjektleder i Statens Rasjonaliseringsdirektorat/Statskonsult med bl.a. ansvar for å lede en rekke større organisasjonsgjennomganger i Husbanken, i åtte statsbanker og flere departementer. Deretter var hun avdelingsdirektør i Statskonsult som leder for avdelingen for organisasjons- og serviceutvikling i to år. Fra 1988 til 1989 var hun prosjektleder ved BI, Videreutdanningssenteret med ansvar for lederutviklingsprogrammer, undervisning og konsulentoppdrag innen prosjektplanlegging og administrasjon, og deretter avdelingsdirektør i Kredittilsynet som leder av administrasjons-avdelingen fra 1989. Fra november 1992 har hun som personaldirektør ledet enheten Personal og organisasjon i Postens sentralledelse (tidl. Postdirektoratet).

Et privat konsulentfirma har bistått Finansdepartementet ved annonsering, intervjuing og evaluering av aktuelle kandidater til stillingen.

Kontaktperson:
Informasjonssjef Janne-Gro Rygg, tlf: 22 34 41 09, priv: 22 92 15 94, personsøker: 966 82238


Lagt inn 29 august 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen