Historisk arkiv

Vital-konsesjon til Den norske bank og Aegon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Finans- og tolldepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Finansdepartementet


23 januar 1996

Vital-konsesjon til Den norske bank og Aegon

Finansdepartementet har i dag innvilget søknadene både fra det nederlandske selskapet Aegon og fra Den norske Bank om tillatelse til å overta Vital Forsikring AS.

Kredittilsynet har forberedt konsesjonssakene, og som et ledd i dette innhentet uttalelser fra Konkurransetilsynet og Norges Bank. Både Norges Bank og Kredittilsynet tilrådet at konsesjon burde gis til begge søkere. Ingen av de tre faginstansene fant at søknadene burde avslås av hensyn til konkurransen på det norske finansmarkedet, eller at soliditets- eller andre tilsynsmessige hensyn tilsier at det bør gis avslag på søknadene.

I likhet med de faginstanser som har uttalt seg, har departementet kommet til at konkurransehensyn ikke tilsier avslag - verken mht. Aegons eller DnBs søknad. Samtidig vil soliditets- og andre tilsynsmessige hensyn være godt ivaretatt av begge. Finansdepartementet mener det ville kunne få langsiktige negative virkninger for norsk finansnæring og det norske finansmarkedet dersom departementet hadde sagt nei til de to søknadene.

I konsesjonsbehandlingen har Finansdepartementet lagt vekt på internasjonalt regelverk og at vi er en del av et internasjonalt finans- og kredittmarked. Samtidig har en også lagt vekt på nasjonale hensyn ved ikke å forskjellsbehandle et norsk og et utenlandsk selskap.


Informasjonssjef Janne-Gro Rygg, tlf: 22 24 41 09, priv: 22 92 15 94, personsøker: 966 38481


Lagt inn 24 januar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen