Historisk arkiv

Utsatt offentlighet for korrespondanse med Riksrevisjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Justis- og politidepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Justisdepartementet


6. oktober 1995

Utsatt offentlighet for korrespondanse med Riksrevisjonen

Regjeringen har i statsråd i dag lagt fram en odelstingsproposisjon om endringer i offentlighetsloven. Forslaget innebærer en utsettelse av offentlighet for Riksrevisjonens korrespondanse med departementene og deres underliggende etater i forbindelse med den konstitusjonelle kontroll. Slike dokumenter skal først bli offentlige når saken er mottatt av Stortinget, eller det er besluttet i Riksrevisjonen at saken ikke skal sendes Stortinget. Etter dette vil dokumentene være offentlige på samme måte som hittil.

Begrunnelsen for forslaget er at Riksrevisjonens foreløpige vurderinger og spørsmål ikke skal bli kjent under saksforberedelsen.

Forslaget bygger på et stortingsvedtak fra 1993, der Stortinget ba Regjeringen å vurdere Riksrevisjonens situasjon. Bakgrunnen var en henvendelse fra Riksrevisjonen, som gikk på de uheldige sider ved at dens korrespondanse med forvaltningen ble kjent før det var klart hvilken endelig konklusjon Riksrevisjonen ville komme til. Riksrevisjonen ønsket å orientere Stortinget gjennom de vanlige kanaler, ikke gjennom pressen.


Lagt inn 6 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen