Historisk arkiv

Voldsbekjempelsen i storbyene forsterkes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Justis- og politidepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Justisdepartementet


24. juli 1995

Voldsbekjempelsen i storbyene forsterkes

- 15 millioner kroner ekstra til voldsbekjempelse fordeles

- Driftssituasjonen i politietaten styrkes

I forbindelse med Stortingets behandling av revidert nasjonalbudsjett ble politietaten tildelt 80 millioner kroner ekstra for 1995. Justisdepartementet har nå fordelt disse midlene.

Gatevold
Det blir øremerket 15 millioner kroner til bekjempelse av voldskriminalitet, særlig i storbyene.

- Gjennom tilleggsbevilgningen styrker vi det ekstraordinære krafttaket mot gatevold ytterligere. Aksjonen som ble satt i gang i august 1993 har så langt vist gode resultater. Gatene blir tryggere når politiet er tilstede i bybildet på utsatte tider i døgnet. Aktiv patruljering skaper økt tillit mellom politi og publikum, demper aggresjonen og reduserer antall voldsovergrep. Politiet skal nå bidra til å gjøre bygatene enda tryggere i 1995, sier justisminister Grete Faremo.

Fra før er det øremerket 15 millioner kroner til gatevoldstiltak for 1995. Den totale ekstraordinære satsingen for inneværende år blir derfor på 30 millioner kroner, og kommer i tillegg til den innsats mot gatevolden som utføres innenfor ordinær polititjeneste landet over.

Fem millioner av de øremerkede midlene går til Oslo politikammer, mens Bergen og Trondheim får to millioner kroner hver.

- Vi kan ikke godta at folk i Oslo og våre andre større byer skal være redde for å ferdes ute. Kampen mot voldskriminaliteten må derfor fortsette for fullt. Oslo, Bergen og Trondheim politikammer er derfor prioritert ved denne tildelingen, sier Faremo.

Styrking av driften
Tildelingene ved revidert nasjonalbudsjett fører også til en styrking av driften i politi- og lensmannsetaten. Blant annet får Oslo politikammer åtte millioner ekstra til driftsutgifter.

Styrkingen av driften i politi- og lensmannsetaten vil også føre til at voldsbekjempelsen over hele landet forstrekes.

KRIPOS får en ekstrabevilgning på 2.5 millioner kroner som blant annet skal brukes til å bedre kapasiteten når det gjelder narkotikaanalyser.

Det er nå fordelt ut 63.5 millioner kroner av tilleggsbevilgningen på 80 millioner. Resten av beløpet skal dekke arbeidsgiveravift, beordringsutgifter til Finnmark, vikarutgifter ved små tjenestesteder, osv.


Lagt inn 3 august 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen