Historisk arkiv

Bouchikhi-dokumenter frigis

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Justis- og politidepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Justisdepartementet


12. januar 1996

Bouchikhi-dokumenter frigis

Justisdepartementet frigir i dag dokumenter knyttet til Bouchikhi-saken. Det skjer etter en gjennomgang av samtlige dokumenter som befinner seg i departementet. Det er praktisert en stor grad av meroffentlighet. Det er også foretatt avgradering av dokumenter i saken. Totalt frigis det nå ca. 340 sider knyttet til Bouchikhi-saken fra Justisdepartementet.

Det store flertallet av dokumentene i saken er nå offentlige. Dokumenter og opplysninger som fortsatt er unntatt offentlighet knytter seg i det vesentligste til Offentlighetsloven, § 5a om lovbestemt taushetsplikt, fordi sterke personvernhensyn fortsatt må tillegges vekt. Dette gjelder særlig i benådnings- og billighetserstatningssakene.

Alle kopier av dokumenter i forbindelse med straffesaken er tidligere returnert påtalemyndigheten. Utenriksdepartementet har frigitt sine dokumenter. Justisdepartementet har derfor ikke tatt med disse dokumentene. Det finnes nå kun to dokumenter igjen i Justisdepartementet som fremdeles er gradert.

Kopisett av de frigitte dokumentene vil bli lagt ut i Pressesenteret mellom kl. 12.00-14.00, R-4, Regjeringskvartalet i dag.


Lagt inn 12 januar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen