Historisk arkiv

16,5 millioner kroner til næringsvirksomhet og vann

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet


Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 34 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 20.07.95

16,5 millioner kroner til næringsvirksomhet og vann

Kommunal- og arbeidsdepartementet har bevilget 16,5 mill. kroner til nærings- virksomhet og vannforsyning i distrikts-Norge. - Pengene er beregnet på tilrette- legging av næringsvirksomhet og opprustningstiltak i kommunesentre, og utbedringstiltak innenfor vannforsyning, sier kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge. I denne omgang er det Harstad og Berg kommuner i Troms, Frøya kommune i Sør-Trøndelag, Halsa kommune i Møre og Romsdal og Risør kommune i Aust-Agder som har fått disse bevilgningene.

Harstad

Harstad kommune får 4,5 mill. kroner til opprustningstiltak i kommunesenteret. Dette utgjør ca. 43 prosent av kostnadsoverslaget på ca. 10,5 mill. kroner.

  • Vi ser positivt på den innsatsen som Harstad har gjort for å ruste opp kommunesenteret. Blant annet opprusting av byens havnepromenade - som i tillegg til å gi bedre framkommelighet langs havnen - knytter havneområdene nærmere opp til serviceområdet i kommunesenteret. Dette er en god måte å styrke og forbedre forholdene for servicenæringen på. Fortsatt gjenstår det en del prosjekter før den vedtatte sentrumsplan for Harstad kan sies å være oppfylt mot år 2000, sier kommunal- og arbeidsminister Berge.

Berg

Berg kommune i Troms har fått et tilleggstilskudd på inntil 2,4 mill. kroner. Pengene skal gå til utvidelse av industrikai Senjahopen, og omfatningsmolo og adkomstveg for industriområdet i Senjahopen. Tilskuddet utgjør ca. 43 prosent av kostnadsoverslaget på ca. 5,4 mill. kroner.

Berg kommune fikk også i fjor et tilskudd på inntil kr. 3,6 mill. kroner i forbindelse med tilretteleggfing for næringsvirksomhet på Senjahopen.

  • Totalt har Berg fått seks mill. kroner i forbindelse med videreutviklingen av fiskerihavna og tilrettelegging for næringsvirksomhet forøvrig i Senjahopen. Vi er godt fornøyd med innsatsen innen fiskerisektoren som gjøres i Berg kommune, sier Gunnar Berge.

Vannforsyning

  • Denne støtteordningen skal bidra til at vannverk tilfredsstiller de krav som blant annet følger av EØS-avtalen, sier Berge.

I all hovedsak vil nødvendige utbedringstiltak bli finansiert av brukerne selv. - Men det er behov for å gi vannforsyningen i landet et løft, slik at enkeltvannverk og bedrifter i størst mulig grad kan unngå sanksjoner fordi de ikke oppfyller kravene.

Følgende kommuner har fått tilskudd:

  1. Risør kommune, Aust-Agder
    Tilsagn om tilskudd på inntil 1,4 mill. kroner ut ifra et kostnadsoverslag på ca. 6,2 mill. kroner.
  2. Hadsel kommune, Nordland
    Tilsagn om tilskudd på inntil 2,7 mill. kroner ut ifra et kostnadsoverslag på ca. 5,6 mill. kroner.
  3. Halsabygda vassverk AL, Halsa kommune, Møre og Romsdal.
    Tilsagn om tilskudd på inntil 1,28 mill. kroner ut ifra et kostnadsoverslag på ca. 6,4 mill. kroner.
  4. Frøya kommune, Sør-Trøndelag
    Tilsagn om tilskudd på inntil 5,3 mill. kroner ut ifra et kostnadsoverslag på ca. 7,76 mill. kroner.

Lagt inn 31 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen