Historisk arkiv

4,5 millioner kroner til Vefsn kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet


Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 34 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 08.09.95

4,5 millioner kroner til Vefsn kommune

Kommunal- og arbeidsdepartementet har bestemt at Vefsn kommune skal få tildelt 4.5 millioner kroner i omstillingsmidler i 1995. Årets bevilgning skal gå til drift av Mosjøen og omegn næringsselskap (MON), og til finansiering av ulike prosjekter i perioden 1996 -1997.

  • Vefsn kommune og Mosjøen og omegn næringsselskap har hatt et godt grep om omstillingsarbeidet. Kommunen har nå utarbeidet en konkret handlingsplan for videre omstillingsarbeid, sier kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge. Det er derfor viktig å sikre at dette gode arbeidet fortsetter.
  • Jeg er godt fornøyd med omstillingsarbeidet i Vefsn kommune så langt, sier Gunnar Berge.

Av ca. 400 bedrifter i Vefsn har omstillingsprosjektet vært engasjert i 110 av disse. En spørreundersøkelse blant disse bedriftene viser at det er etablert 120 nye arbeidsplasser i Vefsn kommune i omstillingsperioden. Målet for de to første årene var å etablere 60 nye arbeidsplasser.

- En viktig suksessfaktor i omstillingsarbeid er at hjørnesteinsbedriften engasjerer seg sterkt. Jeg er derfor svært glad for at Elkem Aluminium Mosjøen helt fra starten av har engasjert seg positivt i arbeidet, sier Gunnar Berge. En annen viktig forutsetning er at kommunen selv prioriterer omstillingsarbeidet økonomisk. I omstillingsperioden 1993-94 har kommunen bevilget over 7 mill. kr til næringsutvikling. Kommunen har også for perioden 1996-97 planlagt å bruke over 5 mill. kr for å videreføre omstillingsarbeidet. Sterkt lokalt engasjement - både økonomisk og menneskelig - er helt nødvendig både for å sikre kvaliteten på prosjektene som igangsettes og for å utnytte de store ressursene som finnes i kommunen.

Kommunal- og arbeidsdepartementet tilbyr kommuner som har ekstraordinære omstillingsproblemer støtte i inntil fire år. Totalt vil den statlige ekstrainnsatsen beløpe seg til 6. 5 mill. kr i perioden 1993-97. I tillegg har Arbeidsmarkedsetaten bidratt med 7.5 mill. kr til ulike kompetanseøkende prosjekter de siste 3 år. Årets bevilgning er derfor avslutningen på departementets ekstraordinære innsats.

Lagt inn 25 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen