Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 - Høy prioritet til arbeidsformidling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 34 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 04.10.95

STATSBUDSJETTET 1996

Høy prioritet til arbeidsformidling

Regjeringens budsjettforslag for 1996 betyr sterkere satsing på arbeidsmarkedsetatens formidlingsvirksomhet. - Dette er meget viktig i et arbeidsmarked i vekst. I 1996 foreslås formidlingsarbeidet styrket med 25 stillinger, sier kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge.

Når en bedrift henvender seg til arbeidskontoret, skaffer etaten arbeidskraft i 75 prosent av tilfellene. Dette viser at etaten lykkes med oppfølging av denne type stillinger, og tilbyr en formidlingstjeneste mange arbeidsgivere er fornøyd med. I 1994 var det 68.000 personer som fikk arbeid gjennom arbeidsformidlingen. Det utgjør ca. 25 prosent av alle utlyste stillinger. I tillegg kommer de som skaffer seg jobb bare ved bruk av arbeidsmarkedsetatens informasjon om ledige stillinger. Brukerundersøkelser viser at mange ledige benytter seg av arbeidsmarkedsetatens stillingsoversikter når de leter etter jobb.

Etaten har ambisjoner om å øke antallet formidlinger i 1996. Det skal bl.a. skje gjennom et fastere kundeforhold til en del større bedrifter.

  • Regjeringen ønsker en sterk offentlig arbeidsformidling med landsdekkende og gratis tjenester. Erfaringer fra andre land - som i større grad enn Norge har hatt supplerende privat arbeidsformidling, viser at det er lite behov for slike tjenester, sier Gunnar Berge.

Formidling til arbeid er det egentlige mål for etatens virksomhet, og skal gjenspeile seg i all virksomhet. Det gjelder fra første kontakt med arbeidssøkerne, gjennom rutinemessige samtaler, og i planlegging og gjennomføring av ulike arbeidsmarkedstiltak. Blant annet viser erfaringene fra jobbklubber - som bygger på egenaktivisering under veiledning - gode resultater, også overfor langtidsledige.

Lagt inn 4 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen