Historisk arkiv

3,5 millioner kroner til utbygging av deler av hovedvannledningssystemet i Fræna

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet


Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 34 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 22.8.96

3,5 millioner kroner til utbygging av deler av hovedvannledningssystemet i Fræna

I fjor ble det startet opp et femårig program for vannforsyning, hvor det tas sikte på forbedring av vannkvaliteten gjennom utbedringer av eksisterende anlegg og ledningsnett.

  • Vannverk skal kunne levere vann som tilfredsstiller drikkevannsforskriften og tar hensyn til de bestemmelser Norge må følge opp, som en del av EØS-avtalen. Lite tilfredsstillende vannkvalitet er et problem for deler av næringslivet - deriblant næringsmiddelbedrifter og reiselivsbedrifter. Vannkvaliteten er mange steder så dårlig at utbedringer av vannverk er nødvendig. En majoritet av slike vannverk ligger i mindre sentrale strøk, sier kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge.
  • Etter innstilling fra Folkehelsa vil departementet gjennom denne støtteordningen kunne gi tilskudd til vannverksutbygging. En slik utbygging vil ofte medføre kostnadsøkning for abonnentene hvor vannavgiften i utgangspunktet er særlig høy. Dette betyr at nivået på vannavgiftene tillegges betydelig vekt ved fastsetting av et eventuell tilskuddsstørrelse, sier Berge.

Kommunal- og arbeidsdepartementet har gitt tilsagn om tilskudd på inntil 3,5 millioner kroner til Fræna kommune i forbindelse med overføringsledningen fra Stavik til Elnesvågen. Tiltaket er en del av en omfattende vannverksutbygging som pågår i Fræna kommune. Arbeidene som støttes ved dette tilskuddet er angitt til omlag 11,5 millioner kroner.

Lagt inn 22 august 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen