Historisk arkiv

Behov for helsepersonell fra utlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet


Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 34 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 26.08.96

Behov for helsepersonell fra utlandet

  • Mangel på kvalifisert helsepersonell representerer et stort problem for et godt fungerende helsestell. For å skape bedre tilgang på enkelte grupper av helsepersonell, ikke minst leger, er det behov for å øke rekrutteringen av helsepersonell fra andre land, sier kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge.
  • Jeg har - i samråd med helseminister Hernes - bestemt at det skal nedsettes en hurtigarbeidende arbeidsgruppe som skal vurdere hva som kan gjøres for å utvikle et funksjonsdyktig og effektivt system for formidling av helsepersonell. Jeg legger til grunn at arbeidsmarkedsetaten gjennom sitt internasjonale kontaktnett skal forsterke sin innsats på dette området, i nært samarbeid med berørte parter i helsesektoren. Slikt samarbeid er også nødvendig for å bedre formidlingen av helsepersonell innenfor Norge, sier Berge.

Arbeidsgruppen skal legge fram sine forslag høsten 96. Den skal også vurdere om privat arbeidsformidling og arbeidsutleie innen helsesektoren kan være egnede supplementer til den økte offentlige satsingen.

Etter vedtak i Arbeidsutleieutvalget har det danske firmaet Transmedica APS fått dispensasjon fra sysselsettingsloven for å leie ut leger til i alt 40 legestillinger til norske sykehus i en toårsperiode. Utvalget la vekt på at flere norske sykehus mener det er behov for de tjenestene Transmedica tilbyr i Norge.

  • Det ser ut til at dette vil være en hensiktsmessig løsning i en overgangsperiode, sier Gunnar Berge.
Lagt inn 27 august 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen