Historisk arkiv

Midlertidig ansettelser innen idrett, kultur og forskning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet


Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 12.04.96

Midlertidig ansettelser innen idrett, kultur og forskning

Idrett, kultur og forskningsinstitusjoner skal få ansette folk på midlertidig basis - dersom dette avtales med arbeidstakerorganisasjonene, foreslår kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge.

  • Vi foreslår at det åpnes for midlertidig ansettelse av visse arbeidstakergrupper i privat sektor. Forutsetningen er at partene i arbeidslivet inngår avtale om bruk av midlertidige ansettelser innen arbeidstakergrupper som skal utføre kunstnerisk arbeid, forskningsarbeid eller arbeid i tilknytning til idrett, sier Berge.

Disse gruppene skiller seg etter kommunalministerens syn ut i forhold til at det er spesielle behov for midlertidige arbeidsavtaler. Det er de landsomfattende organisasjonene på arbeidstakersiden som kan inngå de enkelte avtalene med arbeidsgiversiden.

  • Det er partene som best vet hvor "skoen trykker", og hvor behovet for midlertidige arbeidsavtaler i disse sektorene er størst, forsetter Berge.
  • Vi synes vi har funnet opp et Columbi Egg. Dette vil gi fleksible løsninger, og det vil ansvarliggjøre partene. Noe vi synes er fornuftig, sier Berge.

Forslaget er en oppfølging av Stortingets anmodning til departementet om å komme tilbake til spørsmålet om midlertidig ansettelse av visse arbeidstakergrupper etter en større revisjon av arbeidsmiljøloven høsten 1994. Den gang vedtok Stortinget en skjerpelse av den generelle regelen om midlertidige ansettelser i arbeidsmiljøloven.

Lovforslaget innebærer også at dersom tariffavtale om bruk av midlertidig ansettelse av en bestemt arbeidstakergruppe først er inngått, kan arbeidsgiver gjøre avtalen gjeldene i forhold til arbeidstakere som ikke er direkte omfattet av avtalen, når de som omfattes av avtalen utgjør et flertall ved bedriften.


Lagt inn 12 april 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen