Historisk arkiv

Østfold byoffensiv i gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet


Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 22.02.96

Østfold byoffensiv i gang

Totalt tas det sikte på å bevilge omlag 10 millioner kroner pr. år i fire år til Østfold Byoffensiv.Østfold Byoffensiv er et program for omstilling i næringslivet i byene Halden, Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Askim. Det er en forutsetning at det offentlige lokalt/regionalt bidrar med et tilsvarende beløp. Omstillingsprogrammet i de fem byene vil dermed få en offentlig finansiering på om lag 80 millioner kroner i hele omstillingsperioden. I tillegg kommer finansiering fra næringslivets side.

Som en start på arbeidet har nå Kommunal- og arbeidsdepartementet har bevilget 215.000 kroner til utvikling og planlegging av Østfold Byoffensiv.

  • De fem byene har gjennom flere år opplevd betydelig nedgang i antall arbeidsplasser i industrien. Ved å støtte omstillingsarbeidet i dette området understrekes byenes regionale betydning som motorer i næringsutviklingen. Omstilling må betraktes som et sentralt virkemiddel som vil kunne bidra til å skape nye arbeidsplasser gjennom utvikling av et konkurransedyktig næringsliv, sier kommunal- og arbeidminister Gunnar Berge.

Tilskuddet til omstillingsarbeid i de fem byene må ses som et ledd i en større, pågående satsing på omstilling og næringsmessig revitalisering av Østfold. Totalt vil Kommunal- og arbeidsdepartementet satse nærmere 30 millioner kroner pr år på ulike omstillingsprogrammer i Østfold. I dette inngår satsingen på Østfold Byoffensiv, Østfold Industrioffensiv og INTERREG, som er et grenseoverskridende samarbeid med Sverige og EU.

I første omgang dreier det seg altså om tilskudd til gjennomføring av en planleggingsfase der representanter fra offentlige instanser lokalt og regionalt og næringslivet i de fem byene i fellesskap skal utarbeide strategier. Planarbeidet skal munne ut i forslag til konkrete tiltak i regi av de samarbeidende parter. Østfold fylkeskommune skal ha en sentral og koordinerende rolle i utviklingen av programmet.


Lagt inn 23 februar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen