Historisk arkiv

Større bredde i debatten om innvandringsspørsmål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet


Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 07
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

Oslo, 03.05.96

Kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge:

Større bredde i debatten om innvandringsspørsmål

Regjeringen har besluttet å opprette et Forum for det flerkulturelle Norge. Forumet vil belyse og drøfte sentrale problemstillinger som berører utviklingen av det flerkulturelle Norge. Dette forumet skal ledes av kommunal- og arbeidsminister Gunnar Berge.

  • Formålet med et slikt forum vil være å skape større bredde og aktivitet i debatten om innvandrerspørsmål, sier Gunnar Berge.

Det er også Gunnar Berges ønske at Forumet skal være en kanal for den pågående debatten om innvandrerspørsmål, og en stimulans til å ta denne debatten på alvor på ulike steder der folk møtes.

  • Det er viktig at vi tar folks meninger og bekymringer på alvor, mener kommunalministeren. Gunnar Berge understreker videre at Forum for det flerkulturelle Norge også skal være en arena for dialog mellom innvandrergrupper og storsamfunnet.

Statsråden vil invitere sentrale representanter fra ulike samfunnsarenaer for å drøfte hvordan åpenheten, toleransen og tilretteleggingen av like muligheter for alle skal ivaretas. Deltakerne vil bringe sine erfaringer inn i forumet, samtidig som de tilbakefører kunnskap til sine respektive organisasjoner og miljøer. På denne måten håper Gunnar Berge at debatten rundt disse spørsmålene får et mer helhetlig perspektiv.

Forumet opprettes for ett år. Det vil ha tre eller fire møter hvor sentrale temaer om utviklingen av det flerkulturelle Norge diskuteres. Forumet vil ikke ha en formell status, men vil være et rådgivende organ. Fordi forumet er bredt sammensatt - med representanter fra bl.a arbeidslivet, innvandrerorganisasjoner, større frivillige organisasjoner, representanter for trossamfunn, media og kunst- og kulturlivet, vil Forumets råd og forslag til tiltak bli tillagt stor vekt.


Lagt inn 7 mai 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen