Historisk arkiv

Offisell åpning av Sunnhordlandsmessa og Sunnhordlandskonferansen 1995

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

KAD - Taler 95 - Offisell åpning av Sunnhordlandsmessa og Sunnhordlandskonferansen 1995


Statsråd Gunnar Berge

Kommunal- og arbeidsdepartementet

Offisell åpning av Sunnhordlandsmessa og Sunnhordlandskonferansen 1995

Stord 12. oktober 1995


Kjære arrangører, utstillere og besøkende!

Det er en spesiell glede for meg å foreta den offisielle åpningen av Sunnhordalandsmessa og Sunnhordlandkonferansen for 1995. Sunnhordlandkonferansen, som i år fremstår i en utvidet utgave, er etterhvert blitt et begrep og en fast årlig foreteelse. Det nye av året er satsingen på en industrimesse i tilknytning til konferansen. Bakgrunnen for denne satsinga er selvsagt denne flotte flerbrukshallen eller multihallen som vi nå oppholder oss i.

Jeg er imponert over denne satsingen og er svært glad for at dugnadsånden i det norske samfunn fortsatt viser seg å være høyst oppegående. I alt 20 000 dugnadstimer er utført på hallen. Det aller meste er utført av medlemmer fra Stord Turn & Idrettslag, men også AMO-senteret og Aker Stord har bidratt. Totalt har dugnadsinnsatsen bidratt til kostnadsbesparinger på opp mot 15 mill. kroner. Jeg er også glad for at mitt departement har kunnet bidra med en liten skjerv til realiseringa av hallen.

Sunnhordland har et unikt industrimiljø med 7000 industriansatte fordelt på store offshore bedrifter, skipsverft, aluminiumsverk, motorfabrikker, mekanisk industri, elektromekanisk industri og en underskog av mindre industribedrifter i alle kategorier. Bare på Stord er det ca. 3 000 industriarbeidsplasser i Aker-miljøet. I tillegg kommer Leirvik Sveis, Stord Offshore og andre bedrifter som har hele eller storparten av sin kapasitet knytt opp mot oljesektoren.

Sunnhordlansmessa er rettet mot norske og utenlandske leverandører til denne industrien. Hovedtanken er at utstilleren skal kunne nå flest mulig av de som har sitt arbeid innenfor industrien, både når det gjelder design, utvikling, innkjøp og produksjon. Alt inneareal samt noe uteareal er solgt. Over 80 utstillere som igjen representerer langt over 100 forskjellige bedrifter er representert.

Sunnhordalandsmessa er et samarbeidsprosjekt mellom Stord Turn & Idrettslag, Vikahaugane Stord Sportssenter, Samarbeidsrådet for Sunnhordland, Norsk Sveiseteknisk forening og Junior Chamber Stord. Det aller meste av arbeidet skjer på frivillig basis og i forbindelse med messa er mer enn 250 personer involvert i dugnaden. Alt tyder på at messa blir en velfortjent suksess. Et slikt tiltak er et godt eksempel på den gode lagånden i Sunnhordland.

I forbindelse med messa arrangeres Sunnhordlandkonferansen som står for den faglige delen av messa. Aker Stord AS, Leirvik Sveis AS, Wartsila Propulsion AS, Stord i Utvikling og Sveiseteknisk forening har ansvaret for konferansen. Det er "industriutvikling og knoppskyting" som er hovedtemaet for konferansen. Slik jeg ser det er det svært mange interessante og viktige temaer som skal belyses i løpet av disse tre dagene. Jeg er sikker på at mange gode og nyttige kontakter vil bli knytt i løpet av konferansen. Bygging av nettverk og tilegning av ny kunnskap er vesentlige innsatsfaktorer for at vi kontinuerlig skal kunne videreutvikle vårt næringsliv.

Med dette erklærer jeg messen og konferansen for offisielt åpnet og ønsker både besøkende, utstillere og arrangører lykke til i arbeidet for å utvikle norsk næringsliv mot år 2000.

Takk for oppmerksomheten !


Lagt inn 17 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonenonen