Historisk arkiv

Ekstra teater-midler til Bergen og Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


Kontaktperson: Eksp.sjef Sigve Gramstad, tlf. 22 34 80 00

Sperrefrist: Ingen
Pressemelding 39/95, 10.05.1995
Revidert budsjett 1995:

EKSTRA TEATER-MIDLER TIL BERGEN OG TROMSØ

Regjeringen foreslår at Den nationale Scene i Bergen får 14,8 mill. kroner til nødvendig utbedringsarbeid. Teatret er pålagt å foreta utbedringer av scenetårnet og scenerigg og andre utbedringer knyttet til brannsikring. Hvis disse utbedringene ikke blir foretatt, må teatret stenge fra høsten av.

Hålogaland Teater i Tromsø blir foreslått bevilget et ekstra tilskudd på 1 mill. kroner. Forutsetningen er at regionen betaler sin andel. Det blir vist til den økte satsningen på formidling av scenekunst i Nord-Norge og regjeringens prioritering av Barentssamarbeidet. Hålogaland Teater har bl.a. gjennomført et større sam- arbeidsprosjekt med Murmansk Drama Teater.

Det ekstra statstilskuddet på 1 mill. kroner ble etter Stortingets behandling av budsjettet i fjor høst opp- rinnelig tildelt Nordland Teater. Imidlertid har Nordland fylkeskommune og Rana kommune nå vedtatt at de ikke ønsker å øke sin andel av tilskuddet til teatret. Regjeringen finner det viktig at den avtalte fordelingen mellom tilskuddspartene med 70 prosent på staten og 30 prosent på regionen blir opprettholdt. Derfor foreslås tilskuddet på 1 mill. kroner omdisponert fra Nordland Teater til Hålogaland Teater.

Lagt inn 23 juni 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen