Historisk arkiv

Salg av aksjer i Hafjell riksanlegg Øyer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Kontaktperson: Eksp.sjef Hans B.Skaset,  tlf. 22 34 80 50

Sperrefrist: Ingen
Pressemelding 60/95, 16.08.1995

SALG AV AKSJER I HAFJELL RIKSANLEGG ØYER

Statens nærings- og distriktsutviklingsfond er interessert i å ta over aksjene i selskapet Hafjell Riksanlegg Øyer, som er deleier av Hafjell-anlegget. Ledelsen i Lillehammer Olympia Vekst AS er positiv til å overdra LOVs aksjer til SND.

Sparebanken NOR som er den andre hovedaksjonæren i Hafjell-anlegget, vurderer nå forslaget som er framsatt av Kulturdepartementet. Egenkapitaldivisjonen i SND har stilt som forutsetning for aksjekjøpet at overskuddet fra driften i Hafjell-anlegget skal fordeles til eierne i forhold til deres eierandeler i selskapet. Slik er det ikke nå. SND har gjort det klart at de vil være en aktiv medeier når det gjelder å videreutvikle Hafjell-anlegget.

Kulturminister Åse Kleveland understreker at en aksjeoverdragelse til SND både tilfredsstiller kravet om offentlig styring og behovet for tilgang på nødvendig kapital.

Kulturdepartementet har tidligere gått mot overdragelse av aksjene Lillehammer Olympia Vekst har i Hafjell- anlegget til Sparebanken NOR, som da ville bli eneeier av selskapet. Det ville være et brudd på kravet om at det offentlige/idretten skal ha styring i anlegg som mottar statlige tilskudd. Det er brukt 147 mill. kroner av OL-midler og spillemidler i Hafjell-anlegget.

Lagt inn 17 august 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen