Historisk arkiv

Seminar om ytringsfriheten i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Kontaktperson: Eksp.sjef Helge Sønneland, tlf. 22 34 00 02
Sperrefrist: Ingen
Pressemelding 67/95, 14.09.1995

Seminar om ytringsfriheten i Norge

Hva er status for den faktiske ytringsfriheten i Norge? Dette temaet blir belyst på et seminar som kulturminister Åse Kleveland og justisminister Grete Faremo arrangerer tirsdag 19.september. Deltakere er representanter for myndigheter og en rekke organisasjoner som er opptatt av ytringsfrihetsspørsmål.

Regjeringen vil i løpet av høsten oppnevne en kommisjon som skal vurdere grunnlovsvernet for ytringsfriheten. Dette ble kunngjort på et møte de to statsrådene hadde i juni med Norsk Redaktørforening, Norsk Presseforbund og Den Norske Advokatforening. Statsrådene understreket nødvendigheten av en felles virkelighetsbeskrivelse når det gjelder status for ytringsfriheten i Norge.

Temaet blir gjenstand for bred debatt på seminaret tirsdag. Innledere er redaktør Lars Roar Langslet, professor Thomas Mathiesen, daglig leder Mette Newth, direktør Georg Apenes og professor Helge Rønning.

I en paneldebatt om hvordan interesseorganisasjoner opplever ytringsfriheten i Norge deltar representanter for Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Den Norske Advokatforening, Akademikernes Fellesorganisasjon, LO og Norges Kunstnerråd.


Til redaksjonene: Seminaret i Den Gamle Logen,19.09.95,kl.0900-ca.1730 er åpent for pressen
Av hensyn til plassbehovet bes journalister som vil delta, melde fra til Kulturdepartementet, tlf.22 34 80 07
Lagt inn 15 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen