Historisk arkiv

Utlysning av konsesjoner for lokalfjernsyn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Statens medieforvaltning

Kontaktpersoner:
Direktør Ivar Andenæs
Avdelingsdirektør Liv Daae Gabrielsen
Rådgiver Dag Løvdal
Statens medieforvaltning. Tlf. 69 31 90 30.

Dato: 14. august 1995

KONSESJON FOR LOKALFJERNSYN

Statens medieforvaltning kunngjør denne uken ny konsesjonsrunde for lokalfjernsyn Det innebærer at både nåværende konsesjonærer og andre som ønsker konsesjon for lokalfjernsyn må sende søknad om dette til medieforvaltningen. Inneværende konsesjonsperiode utløper ved årets slutt. Konsesjon til drift av lokalfjernsyn gis for en periode på syv år. I hvert område skal det kun gis en konsesjon til lokalt allmennfjernsyn. I tillegg kan det gis konsesjon til undervisningsfjernsyn.

Konsesjonsområdene vil bli vesentlig større enn hittil. Forslaget til ny områdeinndeling deler landet i 30 konsesjonsområder. Oslo, Østfold, Vestfold, Agder-fylkene og Sør-Trøndelag vil bli egne konsesjonsområder, mens de øvrige fylkene blir delt i to eller tre konsesjonsområder.

Det vil bli oppnevnt et konsesjonsåd som skal behandle søknadene om ny konsesjon. Konsesjonsrådet vil legge vekt på programplaner og søkernes økonomiske og faglige forutsetninger for å drive lokalfjernsyn. Nåværende konsesjonærer som ikke har betalt reklameavgift eller levert regnskap innen søknadsfristen 1. oktober, kan ikke regne med å få konsesjon.

Tidligere bestemmelser som utelukket aviser, mediebedrifter, privatpersoner, næringsdrivende og landsomfattende organisasjoner fra å inneha egen konsesjon, vil bli opphevet. Kabelseksaper vil imidlertid fortsatt ikke kunne ha konsesjon.

Konsesjon til å drive nærradiovirksomhet vil bli kunngjort senere.

Lagt inn 16 august 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen