Historisk arkiv

Verdenskonferanse for ungdom i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


Kontaktperson Info.sjef Berit Griebenow, tlf. 22 34 78 09

Sperrefrist: ingen
Pressemelding 53/95,22.06.1995

VERDENSKONFERANSE FOR UNGDOM I BERGEN

Ungdom fra 33 land kommer sammen i Bergen 24.-28.juni for å drøfte kultur- og naturvern. Om lag 70 ungdommer skal på en høring tirsdag 27.juni overbringe sine synspunkter til ordførere fra Bergen, Røros og de vel hundre andre byer verden over som har kulturminnesmerker på UNESCOs World Heritage List. Det sentrale spørsmålet for både ungdomsforumet og ordfører-konferansen er hvordan verdens unike kulturminnesmerker skal vernes for kommende generasjoner.

Det siste skoleåret har ungdommene sammen med lærere som også kommer til Bergen, deltatt i et UNESCO-prosjekt som tar sikte på økt kunnskap om behovet for å ta vare på vår kultur- og naturarv. Ungdomsforumet i Bergen skal drøfte hvordan ungdom og lokalsamfunn kan delta aktivt i bevaringen av over 440 kulturminner og naturområder oppført på UNESCOs liste over verdensarven.

UNESCOs generaldirektør Federico Mayor og kulturminister Åse Kleveland vil være til stede på høringen tirsdag. Statsråd Kleveland skal også åpne utstillingen i Vestlandske Kunstindustrimuseum med fotografier fra over 103 World Heritage Cities og 20 modeller av steder oppført på UNESCOs liste, laget av skoler som deltar i UNESCO-prosjektet.

Begge konferanser er åpne for pressen.

For info.kontakt:

Ungdomsforum for verdensarven, Sekretariatet, Hotel Norge,tlf.55 21 01 00

Konferansen for Organization of World Heritage Cities, info.kons.Grethe Grung,Bergen kommune,tlf. 55 56 76 08

Lagt inn 23 juni 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen