Historisk arkiv

Aksjesalg i Hafjell Riksanlegg må omgjøres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Pressemelding 29/96, 14.05.1996

Aksjesalg i Hafjell Riksanlegg må omgjøres

Kulturdepartementet vil kreve tilbakebetalt 25 mill. kroner som Hafjell Riksanlegg Øyer A/S har fått tildelt av spillemidlene, hvis eierforholdene i selskapet ikke er brakt i orden innen 1. juli. Lillehammer Olympia Vekst (LOV) har overdratt alle sine Hafjell-aksjer til Hafjell Invest, som eies av Sparebanken NOR. Overdragelsen har skjedd mot et vederlag på en krone.

Statsråd Åse Kleveland sier det er oppsiktsvekkende at den kommunale eieren gir bort et anlegg der det er gjort så store offentlige investeringer og der driftsresultatene nå er gode. Hun understreker også at premissene har vært klare hele tiden, og at eierne har vært kjent med de ufravikelige krav som er knyttet til tilskudd fra spille- midlene.

Ved aksjeoverdragelsen er vilkårene for tildeling av spillemidler misligholdt. Reglene fastslår at de som mottar tilskudd ikke kan ha kommersielle formål med anlegget. Dessuten skal det offentlige og/eller idretten ha kontroll med eierforhold eller drift. Brudd på vilkår- ene gir rett til å kreve innvilget stønad tilbakebetalt.

I perioden 1986-88 ble det bevilget 25 mill. kroner til Hafjell Riksanlegg i Øyer.

I tillegg til 25 mill. kroner av spillemidlene, er Hafjell riksanlegg tildelt 122 mill. kroner i statlige midler i forbindelse med De olympiske vinterleker på Lillehammer i 1994.


Lagt inn 14 mai 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen