Historisk arkiv

Fortsatt satsing på filmsektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding Statsbudsjettet 1997

84/96, 4 oktober 1996

Fortsatt satsing på filmsektoren

Regjeringens filmpolitikk har bidratt til en positiv utvikling både i antall filmer og kunstnerisk kvalitet. Norske filmer får økt oppmerksomhet og anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt. Satsing på markedsføring, distribusjon og salg av norske filmer bør styrkes. Det blir fortsatt laget for få filmer for barn og unge, men antallet er sterkt økende. I 1995 ble det gitt produksjonstilskudd til 11 barne- og ungdomsfilmer.

Til produksjonstilskudd og billettstøtte til norske spillefilmer blir det foreslått 99,1 mill. kroner i 1997. Til Norsk Film AS blir det foreslått satt av 21,6 mill. kroner.

Til Audiovisuelt produksjonsfond blir det foreslått bevilget 48,5 mill. kroner. Fondsmidlene skal i hovedsak benyttes til samproduksjoner mellom film og fjernsynsmiljøene, og til støtte til visse nærkringkastingsformål.

Produksjonstilskuddet til Nordnorsk filmsenter øker med 0,3 mill. kroner i 1997.
Som en prøveordning blir en del av produksjonstilskuddet øremerket samisk filmproduksjon, slik at det kan produseres minst én samisk film pr år. Forutsetningen er at de samme kunstneriske og økonomiske krav stilles til de samiske produksjoner som til andre filmproduksjoner.

Tilskuddet til novellefilmproduksjon øker med 0,7 mill. kroner og til manuskriptutvikling med 0,75 mill. kroner for å fremme norsk kvalitetsfilm. Bevilgningen til restaurering av film øker med 0,4 mill. kroner. 150 000 kroner gis i tilskudd til en manus-kursserie for barnefilm i regi av Statens studiesenter for film.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Helge Sønneland, tlf. 22 24 80 02

Sist oppdatert 4 oktober 1996 av Statens Forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen