Historisk arkiv

Inger Sitter-utstilling på Island

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Pressemelding 26/96, 03.05.1996

Inger Sitter-utstilling på Island

Inger Sitter viser 22 av sine senere malerier i en utstilling som åpner lørdag 4. mai i Hafnarborg kunstsenter i Reykjaviks naboby Hafnarfjordur. Utstillingen omfatter verker fra de siste ti år, med hovedvekt på arbeider fra 1992 - 1995.

Sitter har tidligere hatt utstillinger i de andre nordiske land, i tillegg til andre land både i og utenfor Europa. Det er første gang hun stiller ut på Island. Utstillingen blir åpnet av Norges ambassadør på Island Nils O. Dietz.

I tilknytning til utstillingen blir det holdt et seminar i Hafnarborg lørdag 11. mai der Inger Sitter og Ole Henrik Moe vil delta sammen med representanter for det islandske kunstmiljøet. Seminaret vil belyse Sitters kunst og hennes nonfigurative formspråk, som er omfattet med økende interesse fra unge, islandske billedkunstnere.

Samtidig med Sitter-utstillingen viser Ive Hagen i samme galleri fire kvinnetorsoer i forskjellige materialer og ni materialbilder. Enkelte av arbeidene ble til under et tre måneders opphold på Island våren 1993.


Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf.22 24 78 09


Lagt inn 6 mai 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen