Historisk arkiv

Løland leder for filmtilsynet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Pressemelding 47/96, 07.08.1996

Løland leder for filmtilsynet

Kulturdepartementet har tilsatt Tom Løland (42) som direktør for Statens filmtilsyn. Han er nå forskningsdirektør ved Universitetet i Oslo.

Løland er av utdannelse magister i sosiologi fra Universitetet i Oslo i 1988. Han har arbeidet ved Universitetet i Oslo siden 1981 og har bred erfaring i ledelse og administrasjon. Fra mars 1990 har han vært forskningsdirektør ved universitetet. 1989-1990 var han direktør for Forskningsstiftelsen i Oslo-regionen, FOSFOR. 1985-1986 var han avdelingsleder ved Sekretariatet for eksternt finansiert virksomhet, Universitetet i Oslo.

Løland har i 1995-96 gjennomgått Solstrandprogrammet, som er lederutviklingsprogrammet til Administrativt forskningsfond ved Norges handelshøgskole. Han har sittet i en rekke styrer, utvalg og komiteer og sitter nå bl.a. i styret for Forskningsfinans AS og Senter for medisinsk forskning i Moskva. Han har publisert artikler om forsknings- og utdannings- politiske spørsmål, musikk og litteratur.

Statens filmtilsyn skal omorganiseres og få flere oppgaver, og den nye direktøren vil lede oppbyggingen av den nye institusjonen. Filmtilsynet skal i tillegg til nåværende kontrolloppgaver, foreta utredninger og rådgivning overfor Kulturdepartementet, mediesektoren og publikum. Spesielt viktig blir arbeidet for å hindre spredning av voldsinnslag i film og videogram, og i den forbindelse oppfølging av tiltak i regjeringens handlingsplan mot vold i bildemedier.


Lagt inn 8 august 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen