Historisk arkiv

Opphavsrett på Oslo-konferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Pressemelding 32/96, 23.05.1996

Opphavsrett på Oslo-konferanse

Opphavsrett i en digital tidsalder, er tema for konferansen Kulturdepartementet holder i Oslo 28. - 29. mai. Europarådet er medarrangør, og 190 deltakere fra 22 europeiske land er påmeldt.

Den teknologiske utvikling har ført til sterk vekst i bruken av åndsverk. Konferansen vil særlig ta opp spørsmålet om forvaltning og klarering av rettigheter, spesielt i audiovisuelle og multimediaprodukter. Også spørsmål om ny lovgivning for elektronisk bruk av opphavsrettslig beskyttet materiale skal diskuteres. Sikring av opphavsretten gjennom tidsmessig lovgivning og avtaler som skaper ryddige forhold både for rettighetshavere og brukere er ønskelig både nasjonalt og internasjonalt.

Beregninger gjort bl.a. i Finland og Storbritannia, viser at verdien av opphavsrettsbasert virksomhet utgjør 3-5 % av bruttonasjonalproduktet. I Norge tilsvarer det den samlete verdien av landbruk, skogbruk og bergverksvirksomhet.

Konferansen påHolmenkollen Park Hotel Rica, Kongeveien 26, Oslo er åpen for pressen. Statsråd Åse Kleveland åpner konferansen tirsdag 26.5.96, kl. 1200.


Kontaktperson; ekspedisjonssjef Helge Sønneland, tlf. 22 24 80 02


Lagt inn 24 mai 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen