Historisk arkiv

Staten satser på kvalitets-arkitektur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Kontaktperson: Rådgiver Tarald Lundevall, tlf.22 24 80 22
Pressemelding 9/96, 07.02.1996

Staten satser på kvalitets-arkitektur

Hvordan kan staten som landets største byggherre arbeide for høyere kvalitet i utformingen av offentlige bygg og anlegg? På et seminar om nasjonal arkitekturpolitikk i Oslo torsdag vil kulturminister Åse Kleveland understreke at staten må gå foran med gode eksempler når man nå oppfordrer alle andre til å legge større vekt på estetisk kvalitet i omgivelsene. Storbritannia og Nederland har en nasjonal arkitekturpolitikk og i Danmark er også arbeidet godt i gang.

På seminaret vil den kjente britiske arkitekt Sir Richard Rogers, den nederlandske riksarkitekt og professor Wytze Patign, og den danske arkitekt og professor Jan Søndergaard orientere om forholdene i sine hjemland. Administrerende direktør Kjell Brevik i Statsbygg vil innlede om statlig estetikk - og det muliges kunst.

Alle statlige byggherrer vil nå få tilsendt veiledende retningslinjer om hvordan man kan oppnå en kvalitetsheving når det gjelder estetikk i statlige bygg og anlegg. Heftet er utarbeidet av Kulturdepartementet, Administrasjonsdepartementet og Samferdselsdepartementet i fellesskap.


Lagt inn 8 februar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen