Historisk arkiv

TV-selskapene utfordres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Pressemelding 16/96, 16.04.1996

Konferanse om barn og unges forhold til fjernsyn:

TV-selskapene utfordres

Kulturminister Åse Kleveland åpner konferansen der toppfolk fra NRK, TV2, TV3 og TvNorge vil definere og diskutere hva som er godt fjernsyn for barn og unge. På Idrettshøgskolen i Oslo torsdag kommer også barn og unge selv til å delta, sammen med sentrale politikere, Tom Berntsen, NRK, Arne Jensen, TV2 og Kalle Lisberg, TV3. De skal drøfte programpolitikk i forhold til kriminalitet, krig og katastrofer.

Konferansen arrangeres av styringsgruppen for Regjeringens handlingsplan mot vold i bildemediene, som ledes av tidligere statssekretær i Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet, Randi Øverland. - Det er nå på tide å sette et sterkere og mer bevisst fokus på fjernsynet og den påvirkning dette mediet har på barn og unge, sier Randi Øverland.

Trond-Viggo Torgersen skal samtale med de yngste om hva de ser på fjernsyn og hvorfor. Forsker Karin Hake (NRK) vil gi innblikk i "Myter og fakta om den unge seeren", mens det nye barneombudet, Trond Waage, vil presentere temaet "Barn av den globale landsbyen".

Regjeringens handlingsplan mot vold i bildemediene ble lagt fram for ett år siden som ett av flere satsningsområder mot den økende samfunnsvolden. Handlingsplanen går over tre år og er resultatet av et initiativ fra Kulturdepartementet i sam- arbeid med Justisdepartementet, Barne- og familiedepartementet og Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet.


Pressen er velkommen til "Konferanse om barn og unges forhold til fjernsyn" på Norges Idrettshøgskole, Sognsvn. 220, torsdag 18. april kl. 1000 - 1500.

For ytterligere informasjon, kontakt:

  • Handlingsplanens sekretariat, v/sekretariatsleder Liv-Jorunn Kolnes, tlf. 22 47 46 01/02 mobiltlf. 90 69 73 94
  • Randi Øverland, styringsgruppens leder, tlf. 38 04 68 29
  • Informasjonssjef Berit Griebenow, Kulturdepartementet, tlf. 22 24 78 09.

Lagt inn 16 april 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen