Historisk arkiv

Utsmykning av det nye Rikshospitalet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kulturdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kulturdepartementet

Pressemelding 25/96, 03.05.1996

UTSMYKNING AV DET NYE RIKSHOSPITALET

Regjeringen vil sikre 12 millioner kroner mer til kunstnerisk utsmykning av det nye Rikshospitalet, sier kulturminister Åse Kleveland. I forslaget til revidert nasjonalbudsjett vil dette bli foreslått. Tidligere har Utsmykningsfondet for offentlige bygg satt av tre millioner kroner.

Totalt 15 millioner kroner vil dermed bli bevilget til utsmykning av nybygget på Gaustad i Oslo. Det innebærer at den godkjente utsmykningsplanen for det nye sykehuset kan gjennomføres. Dette utsmykningsprogrammet vil være det mest omfattende som noen gang er gjennomført i forbindelse med et statlig byggeprosjekt i Norge.

Utsmykning av det nye Rikshospitalet er spesielt viktig, fastslår statsråd Kleveland. Dels fordi det er et av de største statlige byggeprosjekt i dette århundret. Men også fordi vi erkjenner den store betydning våre omgivelser har for trivsel og helse. Derfor er det en utfordring å sørge for at våre helseinstitusjoner ikke bare er gode, men også vakre steder å være, sier Kleveland.

Regjeringen vil i forbindelse med 1997-budsjettet legge fram nye retningslinjer for tilskudd til utsmykning av offentlige bygg. Statlige bygg av spesiell betydning når det gjelder utsmykning vil da bli nærmere definert.


Kontaktperson: Rådgiver Tarald Lundevall, tlf. 22 24 80 22


Lagt inn 6 mai 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen