Historisk arkiv

KUF vil undersøke kortkursvirksomheten ved folkehøgskolene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Informasjonssjef Marit Viggen, telefon 22 34 74 09, privat 22 56 55 51
Informasjonskonsulent Jon Aarekol, telefon 22 34 7417, privat 22 22 44 84


Nr. 079-95, 25. september 1995

KUF vil undersøke kortkursvirksomheten ved folkehøgskolene

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet vil nå undersøke påstandene om misbruk av midler til kortkurs i folkehøgskolen. Det er avisen Vårt Land som i flere artikler har satt søkelys på forholdene, bl. a. at det i forbindelse med søknad om statsstøtte har vært arrangerte "ansettelser", det samme kurset har fått dobbel støtte og kursdeltakere er blitt bokført uten å vite om det. Leder og nestleder i Folkehøgskolerådet er tirsdag innkalt til departementet for å drøfte påstandene.

Hvis påstandene er riktige, betyr det at vi har å gjøre med en ukultur og en praksis departementet overhodet ikke kan finne seg i, er kirke-, utdannings- og forskningsminister Gudmund Hernes kommentar til saken.

Ordningen med å arrangere kortkurs som kom i 1984 gav mulighet til å utvide virksomheten til å gjelde tilbud til andre aldersgrupper enn de som tradisjonelt hadde søkt til folkehøgskolen. Det er skolene selv ved styre og rektor som er ansvarlig for at virksomheten skjer innenfor de rammer som lov og forskrifter setter. Statsråd Hernes mener at det har utviklet seg mye verdifull aktivitet og virksomhet innenfor denne sektoren, men sier at påstått misbruk gjør at en må sette søkelyset på hele ordningen. -Likevel er det for tidlig å si om vi her har å gjøre med forhold som gjør det nødvendig å vurdere rettslig etterforskning, sier Hernes.


Lagt inn 27 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen