Historisk arkiv

Reform 94: Flere søker yrkesfag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet


Informasjonssjef Marit Viggen, telefon 22 34 74 09, privat 22 56 55 51
Informasjonskonsulent Jon Aarekol, telefon 22 34 7417, privat 22 22 44 84


Nr. 056-95 28. juni

Reform 94:
Flere søker yrkesfag

Det er stadig flere elever som søker seg til yrkesfag i videregående opplæring. En oversikt fra fylkene viser at 46 prosent av 16-åringene i år søker yrkesfag, mot 42 prosent i fjor. Tendensen fra i fjor er forsterket.

- Dette er en gladmelding, sier kirke-, utdannings- og forskningsminister Gudmund Hernes.

- En av de viktigste begrunnelsene for Reform 94 var nettopp å gi elever og foreldre tillit til og tro på den yrkesfaglige opplæringen. Søkningen til videregående skole i år viser at vi har lykkes, sier Hernes.

Oversikten for hele landet viser at det i år er vel 71 000 søkere til grunnkursene i videregående opplæring. Dette er 9 prosent færre enn i fjor. Hovedgrunnen er mindre ungdomskull, mens nedgangen for eldre søkere trolig skyldes bedret arbeidsmarked.

Til grunnkursene i Musikk, dans og drama, Naturbruk og Tekniske byggfag er søknadsmengden omtrent som i fjor, mens det er noe større interesse for grunnkursene i Forgivingsfag, Byggfag, Trearbeidsfag og Kjemi og prosessfag.

Alle søkere til videregående kurs i allmenne fag vil komme inn på sitt første ønske.

Oversikt over første inntak til de videregående skolene vil foreligge i departementet i slutten av juli. Status ved skolestart vil foreligge i slutten av august. Endelig oversikt over inntaket til videregående opplæring vil være klar i midten av oktober.

Lagt inn 20 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen