Historisk arkiv

Reform 94: Suksess for faget økonomi og informasjonsbehandling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet


Informasjonssjef Marit Viggen, telefon 22 34 74 09, privat 22 56 55 51
Informasjonskonsulent Jon Aarekol, telefon 22 34 7417, privat 22 22 44 84


Nr. 055-95 28. juni

Reform 94:
Suksess for faget økonomi og informasjonsbehandling

Erfaringene med det nye faget økonomi og informasjonsbehandling i Reform 94 er så langt svært positive. Den foreløpige sensuren viser at 44 prosent av dem som har vært oppe til eksamen i dette faget har fått karakteren 4 eller bedre, mens bare 5,6 prosent har fått strykkarakter. Årets eksamensoppgaver har vært både en utfordring og en hjelp for alle grupper av elever til å vise hva de kan, og resultatene fra den foreløpige sensuren stemmer med det som har vært registrert tidligere for beslektede fag.

- Jeg er svært glad for at resultatene fra dette faget er så positive - både fordi det er et nytt allmenndannende fag med stor bruksverdi og fordi en etter første året har kommet så langt, sier kirke-, utdannings- og forskningsminister Gudmund Hernes i en kommentar.

Mer enn 2 000 elever ble trukket ut til eksamen i økonomi og informasjonsbehandling. Dette er nesten 10 prosent av alle elevene på grunnkurset i studieretning for allmenne, økonomiske og administrative fag. I tillegg har rundt 100 privatister vært oppe til eksamen i faget. I forkant av eksamen fikk elevene 24 timer til forberedelse i grupper, mens selve eksamen har vært individuell. I følge tilbakemeldingene til Eksamenssekretariatet har forsøket med forberedelse fungert meget godt og det rapporteres om stort engasjement fra elevenes side. Også eksamensoppgavene har blitt overveiende godt mottatt.

Lagt inn 20 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen