Historisk arkiv

Anne Kari Lande Hasle tilsatt som direktør ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Nr. 54/96

18.07.1996

Anne Kari Lande Hasle tilsatt som direktør ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA)

Anne Kari Lande Hasle er tilsatt som direktør ved Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) for en åremålsperiode på seks år.

Anne Kari Lande Hasle (f. 1946) er i dag departementsråd i Barne- og familiedepartementet. Hun er utdannet sosionom fra Norges kommunal- og sosialhøgskole. Hun har tidligere vært ansatt bl.a ved Sentralrådet for narkotikaproblemer, i Helsedirektoratet og i Sosialdepartementet. Fra 1978 til 1990 var hun ansatt i Forbruker- og Administrasjonsdepartementet.

NOVA er et forskningsinstitutt som er etablert fra 1. juli i år. Det består av de tidligere enhetene Institutt for sosialforskning, Norsk gerontologisk institutt, Barnevernets utviklingssenter og Program for ungdomsforskning. Instituttes formål er å drive forskning og utviklingsarbeid som kan bidra til økt kunnskap om sosiale forhold og endringsprosesser. Det skal fokuseres på problemstillinger om livsløp, levekår og livskvalitet.Instituttet er organisert som et forvaltningsorgan med særskilte fullmakter og er underlagt Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet.

Kontaktpersoner: Grete Ek Ulland, Avd.direktør telf: 22 24 74 62


Lagt inn 2 august 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen