Historisk arkiv

Reform 94 - Elever får gode karakterer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Nr. 55/96

26.07.1996

Reform 94 - Elever får gode karakterer

På grunnkurs har omkring 90% av elevene bestått i alle fag. I videregående kurs1 er det 92%

som har bestått i alle fag. Dette viser karakterstatestikk fra Kirke-,utdannings- og forskningsdepartementet på bakgrunn av tallmateriale fra fylkeskommunene.

Det er noe variasjon mellom de forskjellige studieretningsfagene. Innenfor kjemi- og prosessfag på VKI er det hele 96% som har bestått alle fag. På mekaniske fag, GK, er det 78,0% som har bestått i alle fag.

Rundt 60% av det samlede antall karakterer i studieretningsfagene på yrkesfaglige studieretninger ligger fra 4 til 6, med seks som beste karakter. På allmennfaglige studieretninger er dette tallet noe høyere, rundt 70%.

Av de som har fått strykkarakter i ett eller flere fag på GK, er det 59% som har strøket i bare ett fag. Det tilsvarende tallet for VKI er 66%. Dette betyr at det er en meget lav andel av samtlige elever som har strøket i mer enn ett fag, - ca. 4% på GK og ca. 3% på VKI.

Dersom vi ser på teorifagene som f.eks. engelsk, matematikk, naturfag og norsk, ser vi at ca. 97% av elevene har bestått i naturfag på grunnkurs, ca. 95% i matematikk, ca.99% i engelsk og norsk.

På VKI har følgende andeler av elevene bestått: ca. 97% i matematikk, ca. 99% i norsk, engelsk og samfunnslære.

  • Dette er meget oppløftende- sier statssekretær Astrid Søgnen i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, i en kommentar.
  • Dette viser at elevene og skolene har gjort et meget godt arbeid. Det er nå dokumentert at det ikke er grunn for bedriftene til å bruke karakterer som argument for ikke å ta inn lærlinger som har gått gjennom den videregående skolen etter Reform 94. Det er meget kompetente lærlinger privat og offentlig sektor nå mottar for videre opplæring og spesialisering- sier Søgnen.

Lagt inn 2 august 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen