Historisk arkiv

Budsjettpostar etter fylke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgjevar: Landbruksdepartementet

P R E S S E M E L D I N G
Landbruksdepartementet


26. juli 1995

Budsjettpostar etter fylke

For å utvikle ny næringsverksemd i og i tilknyting til landbruket, er 390 millionar kroner foreslått fordelt på fylka.

OSLO: Det vil bli oppretta åtte nye studieplasser og to nye stillingsheimlar ved Norges veterinærhøgskole. Det er framlegg om å opprette åtte nye, faste stillingsheimlar og to mellombels heimlar ved Statens veterinære laboratorier og fire nye stillingsheimlar ved Statens næringsmiddeltilsyn.

AKERSHUS: Det vil bli 160 fleire studentar ved Norges landbrukshøgskole i 1996 som følgje av auka studenttal gjennom fleire år. Av den grunn er det framlegg om å opprette seks faste og fire mellombels stillingsheimlar ved NLH. Vidare er det framlegg om å opprette ei stilling som avdelingsdirektør og omgjere tre stillingar til avdelingsdirektørstillingar ved det nyoppretta Senter for klimavegetasjon og planteforedling.

Det er framlegg om å løyve 15 millionar kroner til eit administrasjons- og forskningsbygg ved NLH. Prosjektet er kostnadsrekna til 135 millionar kroner.

Ved Statens landbrukstilsyn, Ås, er det framlegg om å opprette fem nye stillingsheimlar knytte til prøvetaking av fôrvarer og innkrevjing av kontrollavgift, og ei ny stilling i samband med EØS-samarbeidet innan fôrvarer.

HEDMARK: Statens skogfrøverk, Hamar, er foreslått overført til Det norske skogselskap frå 1.1.96. Det er lagt opp til at dei ti tilsette skal få tilbod om arbeid i den nye verksemda.

FINNMARK: Det er framlegg å løyve sju millionar kroner til å byggje eit internat ved Svanhovd Miljøstasjon i Pasvik.

Til å vidareføre omstillingsprogrammet for Indre Finnmark, er det framlegg om å løyve seks millionar kroner for 1996. I 1994 og 1995 er det til saman løyvd 24 millionar kroner til programmet. Det vil ikkje bli gjeve omstillingsløn til utøvarar som går ut av reindrifta etter 1.1.96.


Lagt inn 17 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen