Historisk arkiv

Fôrtransport til Nord-Norge under kontroll

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Landbruksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Landbruksdepartementet


06. oktober 1995

Fôrtransport til Nord-Norge under kontrol

Det har i de siste dagene vært en rekke oppslag i media omkring frakt av fôr til Nord-Norge. Blant annet er det blitt hevdet at «kyrne i Nord-Norge i dag sulter.»

Landbruksdepartementet ønsker derfor å presisere følgende:

Det er ingen akutt fare for fôrmangel ennå. Arbeidet med å transportere stråfôr til landsdelen fortsetter som planlagt. I dag (fredag) er det holdt et møte mellom Landbruksdepartementet og Forsvarsdepartementet. Blant annet er det klart at et av Forsvarets landgangsfartøyer vil bli satt inn 16. oktober. Videre vil forsvarets biler bli satt inn i distribusjon av fôret. Frakt av fôr fra Finnmark er i gang ved hjelp av Forsvaret.

Forsvarets kapasitet for denne type transport viser seg å være noe mindre enn først regnet med. Det må legges noe større vekt på andre befraktningsmåter, men Forsvaret vil bli brukt i den grad det er hensiktsmessig, slik planen hele tiden har vært.

Landbruksdepartementet samarbeider med Felleskjøpet Trondheim for å få fram tilstrekkelige mengder fôr til landsdelen. Dette er et prioritert arbeid, og så langt er det ingen ting som tyder på at det skal bli problematisk å få fram nok fôr tidsnok.


Kontaktperson: Jorddirektør Magne Stubsjøen, tlf. 22 34 93 00
Lagt inn 17 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen