Historisk arkiv

Enighet om ny reindriftsavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Landbruksdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Landbruksdepartementet


21. februar 1996

Enighet om ny reindriftsavtale

Norske Reindriftsamers Landsforbund og Staten ble i dag enige om ny reindriftsavtale for perioden 1.7.96 - 30.6.97.

Avtalen har en økonomisk ramme på 75,0 mill. kroner. Dette er en reduksjon på 2,0 mill. kroner i forhold til avtalen 1995/96.

Avsetningen til kostnadssenkende og direkte tilskudd er satt til 34,5 mill. kroner, en økning på 0,3 mill. kroner. De direkte inntektsgivende tilskudd til reindriftutøverne videreføres med samme satser som i någjeldende avtale. De progressive slaktekrav opprettholdes på uendret nivå.

Avsetningen til Reindriftens Utviklingsfond er satt til 31,6 mill. kroner, en reduksjon på 0,6 mill. kroner. Ut fra den gunstige markedssituasjonen for reinkjøtt er midlene til markedsfremmende tiltak redusert fra 2,3 til 0,9 mill. kroner.

Innenfor Omstillingsprogrammet for reindriften i Indre Finnmark, er omlag 100 driftsenheter avviklet eller stilt i bero, og det er slaktet ut vel 20 000 rein. Avtalepartene er enige om å følge opp situasjonen i reindriften i dette området gjennom en egen arbeidsgruppe.

Partene er videre enige om å fortsette arbeidet med tilpasning av reintallet gjennom utslakting av produksjonsdyr som ikke holder kvalitetsmål.

Det er på samme måte som tidligere år avsatt en disposisjonsbevilgning til dekning av kostnader vedrørende radioaktivitet i reinkjøtt.


Pressekontakter:

Statssekretær Ottar Befring Tlf.(a) 22 24 91 02
Landbruksdirektør Almar Sagelvmo Tlf. (a) 22 24 92 00


Lagt inn 20 mars 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen