Historisk arkiv

ENDRINGER I NASJONAL FORSKRIFT FOR BRUK AV MOTORKJØRETØYER I UTMARK OG PÅ ISLAGTE VASSDRAG

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Miljøverndepartementet

P R E S S E M E L D I N G
Miljøverndepartementet


23. juni 1995

ENDRINGER I NASJONAL FORSKRIFT FOR BRUK AV MOTORKJØRETØYER I UTMARK OG PÅ ISLAGTE VASSDRAG

Miljøverndepartementet har vedtatt endringer i nasjonal forskrift for bruk av motorkjøretøyer i utmark og på islagte vassdrag. Endringene er stort sett i samsvar med forslag som har vært sendt på høring og er anbefalt av Direktoratet for naturforvaltning.

Endringene gjelder først og fremst bestemmelsene om snøscooterkjøring for funksjonshemmede. Ordningen med automatisk tillatelse til snøscooterkjøring for varig bevegelseshemmede som har parkeringstillatelse etter Samferdselsdepartementets parkeringsforskrifter faller bort. Etter at Samferdselsdepartementet i 1994 vedtok nye parkeringsforskrifter for forflytningshemmede, er denne ordningen ikke lenger hensiktsmessig. Heretter må alle funksjonshemmede som har behov for å kjøre snøscooter søke kommunen om det, men bestemmelsen om at det er kurant å få dispensasjon for slik snøscooterkjøring gjelder fortsatt. Det er dermed forutsetningen at funksjonshemmede skal ha den samme mulighet som tidligere til å dekke sitt behov for å kjøre snøscooter.

Samtidig foretas visse andre presiseringer i motorferdselforskriften. Bl.a. blir det klargjort at det er plikt til ved kontroll å framvise tillatelse til kjøring med motorkjøretøy i utmark.

Lagt inn 27. juni 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen