Historisk arkiv

NY FORSKRIFT OM REGISTRERING AV AVFALLSHÅNDTERING

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Miljøverndepartementet


PRESSEMELDING
Miljøverndepartementet


05. september 1995

NY FORSKRIFT OM REGISTRERING AV AVFALLSHÅNDTERING

Miljøverndepartementet har i dag vedtatt ny forskrift om registrering av avfallshåndtering. Forskriften danner grunnlag for etablering av et sentralregister over all avfallshåndtering som foretas i Norge. -Registeret vil gi verdifull informasjon til både kommuner, næringsliv og sentrale myndigheter og øke mulighetene for at mer avfall går til gjenvinning, sier miljøvernminister Thorbjørn Berntsen.

Forskriften fastsetter at alle som håndterer avfall skal registrere seg hos forurensningsmyndighetene og årlig rapportere sin avfallshåndtering. Den danner også grunnlaget for etablering og drift av et sentralregister som gir en samlet landsdekkende oversikt over virksomheter som driver innsamling, transport, deponering, forbrenning og gjenvinning av avfall.

Informasjon om gjenvinningsbedrifter, lokalisering og typer avfall som tas imot, er viktig for kommunene ved utarbeidelse av avfallsplaner og for bedrifter som skal finne løsninger for sitt eget avfall. Et sentralregister over avfallshåndteringen vil lette arbeidet med å finne miljømessige og gode løsninger.

SFT vil ha ansvar for gjennomføring av forskriften og NORSAS AS, Norsk kompetansesenter for avfall og gjenvinning, vil på oppdrag fra SFT stå for drift av registeret.


Kontaktperson: Underdirektør Jostein Aanestad, tlf. 22 34 58 04
Lagt inn 5 september 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen