Historisk arkiv

ØKT INNSAMLING OG GJENVINNING AV PLASTAVFALL

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Miljøverndepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Miljøverndepartementet


1. mars 1995

ØKT INNSAMLING OG GJENVINNING AV PLASTAVFALL

En arbeidsgruppe nedsatt av Miljøverndepartementet anbefaler at 30 % av plastemballasjeavfallet skal samles inn og materialgjenvinnes innen 1999. Dette tilsvarer ca. 30 000 tonn plastavfall pr. år, og vil innebære at materialgjenvinningen av plast mer enn tredobles i forhold til i dag.

Dette går frem av en rapport som arbeidsgruppen har lagt frem i dag. Arbeidsgruppen har bestått av representanter for næringslivet, kommunene og Miljøverndepartementet.

Arbeidsgruppen foreslår videre at næringslivet får et felles fysisk og økonomisk ansvar for at målsetting om innsamling og materialgjenvinning nås. Det forutsettes at næringslivet selv finner frem til de praktiske løsningene for å få dette til.

Arbeidsgruppen foreslår også at minimum 50% av plastavfallet skal energiutnyttes. For at dette målet skal nås, forutsettes det at det utvikles gode tekniske løsninger for energimessig utnyttelse av plastavfall. Det foreslås derfor at næringslivet og myndighetene sammen skal bidra til at det innen utgangen av 1995 gjennomføres utprøvinger og utvikling av gode tekniske løsninger for økt energimessig utnyttelse av avfall generelt og plast spesielt.

Rapporten vil nå bli sendt på høring, og vil sammen med høringsuttalelsene danne grunnlaget for departementets videre arbeid på dette feltet.

Kontaktperson: Jostein Aanestad, tlf. 22 34 58 04

Lagt inn 26 juni 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen