Historisk arkiv

Nordsjølandene møtes i Bergen 13-14 juni for drøftinger om havmiljø og fiskerier i Nordsjøen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Miljøverndepartementet


PRESSEMELDING
Miljøverndepartementet


14. juni 1996

Nordsjølandene møtes i Bergen 13-14 juni for drøftinger om havmiljø og fiskerier i Nordsjøen

Nordsjølandenes miljøvernministre - på den 4. Nordsjøkonferansen som ble avholdt i Danmark i 1995, anmodet Norge om å arrangere et felles møte mellom fiskeri- og miljøvernministrene. Dette ministermøtet vil bli holdt i Bergen i mars neste år, og vil ha spørsmål knyttet til integrering av fiskeri- og miljøspørsmål som hovedtema.

I forberedelsene til ministermøtet vil alle Nordsjølandene rapportere om fiskeriet og påvirkningene på havmiljøet i Nordsjøen. Rapporten vil være basis for erklæringen fra ministermøtet om mål og tiltak som bør iverksettes for å fremme en langsiktig, bærekraftig forvaltning av Nordsjøen.

Det er opprettet et eget sekretariat i Norge - i Miljøverndepartementet - som forbereder ministermøtet, og landene møtes jevnlig, som nå i Bergen, for å forberede ministermøtet.

Arbeidet med å styrke integrasjonen av miljø- og fiskerispørsmål i forvaltningen av Nordsjøen har fått en ekstra aktualitet i disse dager da den kritiske situasjonen for Nordsjøsild-bestanden i går førte til at Norge og EU ble enige om å halvere kvotene for inneværende år.

Også for andre fiskebestander i Nordsjøen er forskernes vurderinger at situasjonen er alvorlig.

Frem til ministermøtet i mars 1997 forventer en fra norske myndigheters side økt felles forståelse for viktigheten av å følge en forsiktig linje gjennom reguleringene av fiskeriet i Nordsjøen, samtidig som det parallelt fortsatt arbeides aktivt med reduksjon av forurensning og andre kilder som negativt påvirker rammene for fiskeriets utøvelse.


Kontaktpersoner: Avdelingsdirektør Per Schive, Miljøverndep., 22 24 58 14
Rådgiver Johán H. Williams, Fiskeridep., 22 24 64 49


Lagt inn 17 juni 1996 av Statens Forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen