Historisk arkiv

Reguleringsplan for nye E 18 i Holmestrand kommune - avgjørelse i spørsmålet om bygging av to tunnelløp med en gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Miljøverndepartementet


PRESSEMELDING
Miljørndepartementet


23. august 1996

Reguleringsplan for nye E 18 i Holmestrand kommune - avgjørelse i spørsmålet om bygging av to tunnelløp med en gang

Miljøvernminister Thorbjørn Berntsen har stadfestet reguleringsplan for ny E 18 i 4 felt. Kommunen har ikke fått medhold i pålegget om at tunnellene i Løkenåsen og Saueråsen skal bygges med to løp med en gang.

Miljøverndepartementet har stadfestet reguleringsplan for E 18, parsell 4A, Sande grense - Grelland uten punktet i reguleringsbestemmelsene om at tunnelene i Løkenåsen og Saueråsen pålegges utbygd som toløpstunneler. Innsigelsen fra Statens vegvesen i Vestfold er dermed tatt til følge.

Holmestrand kommune har i forbindelse med behandlingen av reguleringsplan for nye E 18 fremmet forslag til reguleringsbestemmelser om at tunnelene i Løkenåsen og Saueråsen pålegges utbygd som toløpstunneler med en gang. Kommunens begrunnelse er at to løp vil gi en sikrere avvikling av biltrafikken. De støtter seg til en høringsuttalelse fra Direktoratet for brann- og eksplosjonsvern om at ettløpstunneler med tett trafikk i begge retninger innebærer en helt uakseptabel risiko.

Statens vegvesen i Vestfold har reist innsigelse mot dette. Vegvesenet mener at det ut fra beregnet trafikkmengde ikke er behov for to løp foreløpig. Innsigelsen er også begrunnet ut fra de økonomiske rammer og forutsetninger som prosjektet er underlagt av overordnede myndigheter.

Miljøverndepartementet har tatt stilling til de reguleringsmessige forholdene i saken, og skal ikke ta stilling til de branntekniske og driftsmessige sidene av anlegget. Uenigheten om sikkerheten har i hovedsak vært knyttet til spørsmålet om framtidig trafikkmengde på den nye vegen. Miljøverndepartementet har her lagt vegmyndighetenes trafikktall og vurderinger til grunn. På denne bakgrunn har en ikke funnet det riktig å kreve at de to aktuelle tunnelene skal bygges med to løp med en gang.


Kontaktperson: Avd.direktør Hans Jacob Neumann, 22245930


Lagt inn 23 august 1996 av Statens Forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen