Historisk arkiv

Investeringstilskudd til skogs- og treforedlingsindustrien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Nærings- og energidepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Nærings- og energidepartementet


27. juni 1995

Investeringstilskudd til skogs- og treforedlingsindustrien

- Regjeringen ønsker å bidra til å styrke konkurranseevnen og lønnsomheten av norsk skog- og treforedlingsindustri. 40 millioner kroner skal derfor bevilges innenfor denne industrien, hvor midlene prioriteres til prosjekter rettet mot nyskaping, sier nærings- og energiminister Jens Stoltenberg.

Retningslinjene for et program for skog- og treforedlingsindustrien er nå utarbeidet. Anslagsvis 40 millioner kroner av utviklingstilskuddet under Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) vil bli disponert under dette programmet. Målgruppen er alle industribransjer innenfor trevare og treforedling.

- Skog- og treforedlingsindustrien har en manglende tradisjon for produktutvikling, design og markedsføring. Gjennom dette programmet ønsker vi å bidra til større nyskaping, en markert miljøprofilering samt større bevissthet innenfor strategisk planlegging og organisasjonsutvikling, sier Stoltenberg.

Departementet legger vekt på at programmet samordnes med bruken av andre ordninger, slik at den samlede tilgangen på midler brukes på en koordinert måte.

På grunn av bevilgningenes størrelse sett i relasjon til antallet potensielle søkerbedrifter, legger Nærings- og energidepartementet vekt på at SND foretar en streng avgrensing av prosjekter i henhold til de prioriterte områder for programmet. Beløpet på 40 millioner kroner er å betrakte som et anslag, og det er mulig å omdisponere midler mellom dette programmet og frie midler under utviklingstilskuddet dersom SND anser dette som formålstjenelig. Det skal ikke legges regional differensiering til grunn for programmet.

For videre informasjon om programmet, vennligst kontakt:
Geir Øvrevik, SND, tlf. 22 00 27 00


Lagt inn 26 juli 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen