Historisk arkiv

15. konsesjonsrunde - tilbud om deltakelse i utvinningstillatelser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Nærings- og energidepartementet


15. konsesjonsrunde - tilbud om deltakelse i utvinningstillatelser

Regjeringen besluttet i dag å tilby deltakelse i 15. konsesjonsrunde på den norske kontinentalsokkelen. Regjeringen tar sikte på å tildele 18 utvinningstillatelser som omfatter 46 blokker eller deler av blokker. 13 av blokkene ligger i Nordsjøen og de resterende 33 i Norskehavet.

- Tildeling av nye utvinningstillatelser vil motvirke en nedgang i oljeproduksjonen i neste århundre. Inntektene fra tildelinger i 15. konsesjonsrunde vil utgjøre et viktig bidrag for finansiering av fremtidig velferd i Norge, sier nærings- og energiminister Jens Stoltenberg.

Selskapene foreslo tilsammen at 262 blokker skulle inngå i runden. Nærings- og energidepartementet utlyste 56 blokker i Nordsjøen og Norskehavet i 1995. Ved søknadsfristens utløp 20. juni samme år hadde Nærings- og energidepartementet mottatt søknader fra 19 selskaper. Alle de 56 blokkene var omsøkt.

- Interessen for 15. konsesjonrunde har vært meget god. Jeg har fulgt opp industriens anbefalinger ved å sette sammen tillatelser med færre deltakere enn tidligere. Dette betyr at selskapene i enkelttillatelsene får større andeler, sier nærings- og energiminister Jens Stoltenberg.

Følgende selskaper tilbys deltakerandeler og operatørskap: Amoco, BP, Esso, Hydro, Mobil, Phillips, Saga, Shell og Statoil.

Følgende selskaper tilbys deltakerandeler: Agip, Amerada Hess, Conoco, Elf, Enterprise, Fina, og TOTAL.

Frist for aksept av tilbudene er 29. januar 1996.

Kart:


Informasjonssjef: Anne Ekern Tlf: 22 24 61 09, Faks: 22 24 95 67


Lagt inn 22 januar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen