Historisk arkiv

Generalforsamling i Statoil

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Nærings- og energidepartementet


Pressemelding
Nærings- og energidepartementet

17.04.96

GENERALFORSAMLING I STATOIL

Nærings- og energiministeren valgte på ordinær generalforsamling i Den norske stats oljeselskap a.s i dag, Mauritz Sahlin som nytt styremedlem i Statoil.

Mauritz Sahlin (60 år) har bred erfaring fra svensk næringsliv blant annet som leder av SKF. Sahlin er eller har vært styremedlem i flere organisasjoner, blant annet Saab-Scania ab, Investor ab og Sveriges Industriforbund. Sahlin er innvalgt i tillegg til det sittende styret i Statoil. Styret består nå av tilsammen 10 personer.

Ved utvidelsen av styret har Nærings- og energiministeren lagt vekt på at Statoils internasjonale virksomhet blir stadig viktigere for styrets arbeid og prioriteringer. Det vil styrke styret i Statoil å få et medlem med den brede og internasjonale erfaring som Mauritz Sahlin har.

Det ble også valgt medlemmer til bedriftsforsamlingen i Statoil. Generalforsamlingen valgte Leif T. Løddesøl, Gunn Wærsted, Arve Berg, Kjell Bjørndalen, Jorunn Strand Vestbø, Jan Reinås, Dagfinn Høybråten og Wenche Meldahl som medlemmer i bedriftsforsamlingen fram til den ordinære generalforsamling i 1998. I tillegg kommer fire medlemmer valgt av og blant de ansatte i Statoil. Som varamedlemmer til Statoils bedriftsforsamling valgte generalforsamlingen Asbjørn Rolstadås, Tove Bull og Kari Austenå. Blant de ovennevnte medlemmer og varamedlemmer er Leif T. Løddesøl, Gunn Wærsted, Wenche Meldahl, Asbjørn Rolstadås og Tove Bull innvalgt for første gang.

Generalforsamlingen godkjente også årsregnskapet for 1995 slik det ble framlagt av styret. Utbytte for regnskapsåret 1995 ble fastsatt til 1 850 million kroner.


Informasjonssjef: Anne Ekern Tlf: 22 24 61 09


Lagt inn 10 mai 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen