Historisk arkiv

Nominasjon til Barentshavprosjektet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Nærings- og energidepartementet

Pressemelding

1 august 1996

Nominasjon til Barentshavprosjektet

Nærings- og energidepartementet har mottatt forslag fra 12 oljeselskaper om blokker som de ønsker inkludert i Barentshavprosjektet. Disse selskapene er Amerada Hess, Amoco, Conoco, Elf, Enterprise, Mobil, Neste, Norsk Agip, Norsk Hydro, Phillips, Saga og Statoil. Det er 8 grupper av oljeselskaper som har foreslått blokker. Selskapene har foreslått store områder i Barentshavet Sør. Forslagene knytter seg til 6 forskjellige områder.

- Jeg er meget godt fornøyd med den fornyede interesse oljeselskapene viser for Barentshavet Sør. Dette gir grunnlag for en forsiktig optimisme med hensyn til fremtidig letevirksomhet i området, sier statssekretær Odd Erik Hansgaard i en kommentar til nominasjonen.

På bakgrunn av de innkomne forslag vil departementet starte utvelgelsen av blokker for utlysning. Ved utvelgelsen legges utforskningsmessige hensyn til grunn samtidig som det tilstrebes en balanse i forhold til fiskeri- og miljøhensyn.

Departementet tar sikte på å utlyse blokker i Barentshavprosjektet i løpet av 3. kvartal 1996 med søknadsfrist i januar 1997. Tildeling av nye utvinningstillatelser i Barentshavet Sør vil etter planen finne sted i april 1997.

Informasjonssjef: Anne Ekern Tlf: 22 24 61 09

Lagt inn 25 september 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen