Historisk arkiv

Nye konsesjonstildelinger i Barentshavet Sør - barentshavprosjektet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Nærings- og energidepartementet


Pressemelding
Nærings- og energidepartementet

12.04.96

Nye konsesjonstildelinger i Barentshavet Sør - barentshavprosjektet

- Det legges opp til nye konsesjonstildelinger i Barentshavet Sør våren 1997. Tildelingene vil bidra til ny leteaktivitet i regionen og legger grunnlaget for lønnsom utnyttelse av petroleumsressursene i området, sier nærings- og energiminister Jens Stoltenberg.

Stortinget ga i 1994 sitt samtykke til nye konsesjonstildelinger i Barentshavet Sør. Arbeidet med nye tildelinger blir betegnet som "Barentshavprosjektet". Det har pågått leteaktivitet i Barentshavet Sør siden 1980, men til nå er det ikke gjort drivverdige funn. Selskapene har nå vist fornyet interesse for Barentshavet Sør.

Nominasjon og utlysning for Barentshavprosjektet vil finne sted i løpet av 3. kvartal 1996. Søknadsfristen er satt til tidlig neste år, med sikte på tildelinger i mars/april 1997.

- Det er fremdeles forventninger om betydelige petroleumsforekomster i Barentsregionen. Nye funn i området vil, foruten å gi inntekter til hele nasjonen, kunne gi sysselsetting og positive ringvirkninger i landsdelen, sier Stoltenberg.


Informasjonssjef: Anne Ekern Tlf: 22 24 61 09


Lagt inn 16 april 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen