Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1996 -Østfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet

linkdoc#doc

P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


Nr.69/95

Dato: 04.10.95

STATSBUDSJETTET 1996 - SAMFERDSELSDEPARTEMENTET

ØSTFOLD

Vegformål

Forslag til riksveginvesteringer over statsbudsjettet: 191,6 millioner kroner

Til arbeid på E6 gjennom fylket er det foreslått til sammen 83,3 millioner kroner, som er fordelt slik:

  • 6,3 millioner kroner til strekningen Svingenskogen - Ingedal

  • 20,4 millioner kroner til strekningen Tyssil - Børstad

  • 20,0 millioner kroner til strekningen Børstad - Solli

  • 36,6 millioner kroner til strekningen Solli - Åsgård.

I forslaget vises det til at det for E6-prosjektet Svinesund/Riksgrensen - Ingedal fortsatt ikke foreligger planavklaring for siste del av prosjektet, fra Svingenskogen til Svinesund/Riksgrensen. - Miljøverndepartementet har anmodet Halden kommune og Østfold fylkeskommune om å foreta ytterligere utredning av mulighetene rundt dagens bru før det tas endelig stilling til ny E6 over Svinesund. Utredningen skal være gjennomført i løpet av høsten 1995, heter det i budsjettforslaget.

6,3 millioner kroner er foreslått til arbeid med bru over Tista (riksveg 21), medregnet 0,6 kilometer riksveg, to rundkjøringer og 0,7 kilometer gang- og sykkelveg. Prosjektet ventes åpnet for trafikk i september 1996.

54 millioner kroner skal nyttes til arbeid på strekningen Freskoveien - Råbekken i Fredrikstad (riksveg 109). Prosjektet omfatter blant annet bygging av 3,7 kilometer riksveg med fire felt. Anleggsarbeidet tok til i desember 1993, og prosjektet ventes åpnet for trafikk i desember 1996.

Til bygging av gang- og sykkelveger blir det foreslått til sammen 18 millioner kroner, 13 millioner kroner er avsatt til trafikksikkerhetstiltak, 3 millioner kroner gjelder miljøtiltak, 3 millioner kroner skal nyttes til tiltak for kollektivtrafikken på vegene, mens 11 millioner kroner er ført opp under posten "Annet", med sikte på at midlene skal brukes til blant annet planlegging.

Jernbane

113 millioner kroner er foreslått til videreføring av prosjektet Ski - Sandbukta på Østfoldbanen. Arbeidet vil neste år foregå på strekningene Rustad - Smørbekk, Smørbekk - Kambo og Kambo - Sandbukta.

40 millioner kroner skal brukes til bygging av ny omformer ved Smørbekk for å bedre strømforsyningen på Østfoldbanen.

100 millioner kroner er foreslått bevilget til utbygging av dobbeltspor på strekningen Dilling - Råde - Haug. Dobbeltsporet vil i hovedsak følge dagens trasé og gi bedre kryssingsmuligheter og en betydelig bedring av punktligheten på Østfoldbanen. Denne ekstra satsingen har sammenheng med at Regjeringen legger stor vekt på rask og effektiv kommunikasjon mellom Norge og utlandet. Den økte satsingen på Østfoldbanen er en del av det såkalte "Nordiske triangel", som består av transportkorridorene Oslo - Gøteborg - København, Oslo - Stockholm og Helsinki - Stockholm - København, medregnet ferjer og havneanlegg. - "Det nordiske triangel" er høyt prioritert innen EU, som en del av Det transeuropeiske transportnettverk (TEN). Prosjektene som nå framskyndes har god samfunns- økonomisk lønnsomhet og gunstige virkninger når det gjelder sikkerhet og miljømessige forhold. Til TEN-prosjekter vil det kunne være mulig å få delvis lånefinansiering i Den Europeiske Investeringsbanken (EIB). Regjeringen vil vurdere dette nærmere, går det fram av budsjettforslaget.

linkdoc006005-990738#docFylkesoversikten


Kontaktperson

Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 34 81 08 (privat 22 60 21 43)


Lagt inn 12 oktober 1995 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen