Historisk arkiv

Ekstra tiltak for tryggere ferie- og sommertrafikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


17. juni 1996

Ekstra tiltak for tryggere ferie- og sommertrafikk

Statens vegvesen, Politiet og Trygg Trafikk skal gjennomføre en rekke ekstra tiltak for å bedre sikkerheten på vegnettet for ferie- og sommertrafikken.

Statens vegvesen

I samarbeid med politiet og Trygg Trafikk gjennomfører Statens vegvesen "Aksjon mot kollisjon" i tiden 20. juni - 18. august. Aksjonen omfatter E 6 på strekningen Svinesund - Oslo og E 18 på strekningen Oslo - Rogaland grense.

Statens vegvesen Sogn og Fjordane er i gang med en bobilkampanje med temaet "slipp forbi, trafikk-kultur og miljø".

Statens vegvesen i Nord-Trøndelag setter i sommer i gang en kampanjen "Bry deg!" - med tema "Stopp fyllekjøreren!", i samarbeid med det fylkeskommunale trafikksikkerhetsutvalget, politi, Trygg Trafikk, bilorganisasjoner og forsikringsselskap.

Statens vegvesen i Nordland, Troms og Finnmark gjennomfører for tredje gang kampanjen "Bråstopp i midnattssol", som er beregnet på ungdom i aldersgruppen 18-24 år. Kampanjen har temaet "utforkjøringsulykker, fart og kameratpåvirkning".

Politiet

Utrykningspolitiet og politidistriktene vil i sommer øke kontrollvirksomheten på vegene. Prioriterte ulykkesreduserende tiltak: Fartskontroll, promillekontroll og atferdskontroll. I tillegg prioriteres skadereduserende tiltak som for eksempel bruk av bilbelte og hjelm.

Spesielle tiltak vil bli gjennomført på strekninger med stor trafikk og mange alvorlige ulykker, blant annet på E 18 gjennom Vestfold.

Trygg Trafikk

Økt informasjonsvirksomhet i sommer overfor massemedier og publikum, blant annet med tips om hva publikum bør være særlig oppmerksom på i sommertrafikken - både på norske veger og ved kjøring i fremmed trafikkmiljø på Kontinentet. Aktuelle emner er blant annet: Bruk av bilbelte, sikring av barn i bil, bruk av mobiltelefon i bil, bruk av sykkelhjelm og førstehjelp ved trafikkulykker.


Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 24 81 08 (privat 22 60 21 42)


Lagt inn 17 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen