Historisk arkiv

"Grunnlaget for samferdselspolitikken" - nå på Internett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet


7. juni 1996

"Grunnlaget for samferdselspolitikken" - nå på Internett

Stortingsmeldingen "Om grunnlaget for samferdselspolitikken" er nå tilgjengelig på Internett, gjennom informasjonsbasen ODIN (Offentlig dokumentasjon og informasjon i Norge).

Stortingsmeldingen, som ble lagt fram i mars i år, tar for seg hovedprinsippene for Regjeringens arbeid med en helhetlig transportpolitikk og vil være grunnlaget for det videre arbeidet med de ordinære sektorplanene innenfor veg- og vegtrafikk, jernbanetransport, luftfart og havne- og kystforvaltning. Slike sektorplaner vil bli lagt fram for Stortinget våren 1997.

Stortingsmeldingen legger vekt på å belyse områder der det kan være større behov for samordning på tvers av sektorene. Meldingen gir også informasjon om de enkelte transportmidler, og den inneholder opplysninger og vurderinger om i hvilken grad forskjellige transportmidler faktisk konkurrerer med hverandre. Rammevilkår for person- og godstransport og utforming av investeringspolitikken for å utvikle et effektivt og miljøvennlig transportsystem, er også blant emnene for meldingen.

Stortingsmeldingen "Om grunnlaget for samferdselspolitikken" finner du på adressen http://odin.dep.no/sd/ under punktet "Prosjekter og publikasjoner fra departementet".

Her kan du også finne blant annet dokumentet "Trafikksikkerhet mot år 2000", Statssekretærutvalget for ITs rapport "Den norske IT-veien. Bit for bit". Samferdselsdepartementets pressemeldinger siden 1. januar 1995 er også tilgjengelig her, sammen med taler av samferdselsministeren og øvrig politisk ledelse i departementet.


Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 24 81 08 (privat 22 60 21 42)


Lagt inn 7 juni 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen