Historisk arkiv

Samferdselsminister Kjell Opseth til Ungarn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Brundtland III

Utgiver: Samferdselsdepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Samferdselsdepartementet

Nr. 43/96
28.5.96

Samferdselsminister Kjell Opseth til Ungarn

Samferdselsminister Kjell Opseth reiser i dag til Budapest i Ungarn, hvor han i tiden 29. og 30. mai vil delta ved et ministerrådsmøte i Den europeiske transportministerkonferansen, ECMT (European Conference of Ministers of Transport). Samferdselsministeren vil også ha samtaler med EUs transportkommisjonær, Neil Kinnock og flere av sine europeiske kolleger, for å drøfte spørsmål av felles interresse.

Prinsippet for en felles-europeisk transportpolitikk, framtidig vekst i transportomfanget, endringer i fordelingen mellom transportmidlene og behovet for framtidige investeringer i infrastrukturen innenfor transportsektoren, er blant emnene for ministerrådsmøtet. Spørsmål som gjelder trafikksikkerhet, kvoteordninger for godstransport med lastebil og avgifter for vegtransport, vil også bli drøftet.

Departementsråd Karin M. Bruzelius og rådgiver Anne Britt Hartmann, begge fra Samferdselsdepartementet, er med i samferdselsminister Opseths følge ved møtet, sammen med transportråd Ragnhild Behringer, Den norske EU-delegasjonen, Brussel.


Informasjonssjef Ivar Torvik. Tlf. 22 24 81 08 (privat 22 60 21 42)


Lagt inn 29 mai 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen